Hoe het begon

In 2002 begon ik als stagiair in de hoefsmederij van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Gedurende 1,5 jaar leerde ik daar veel over hoefproblemen, -aandoeningen en –ziekten, bekappen en de beginselen van het smeden. Daarna heb ik bij meerdere smeden mijn vaardigheden in het bekappen uitgebreid. Omdat ik merkte dat mijn interesse voornamelijk uitging naar het paard op ‘blote’ voeten, heb ik het smeedwerk achterwege gelaten en me verder ontwikkeld in het bekappen.

In de jaren die volgden, bleef ik mij verdiepen in het bekappen en bleef ik in gesprek met verschillende (natuurlijk) bekappers om elkaars zienswijzen, ervaringen en bekap methoden te delen.

En hoe het eindigde…

Sinds afgelopen zomer heb ik langzaam afscheid genomen van een flink aantal klanten. Door een hardnekkige blessure wordt het steeds lastiger om mijn bekap werkzaamheden uit te voeren. Hierdoor heb ik besloten om mij voornamelijk te focussen op het les geven in paardengedrag.