Les in Paardengedrag

Van de paarden die op mijn pad komen en de kennis en ervaring die ik op doe als gedragstherapeut voor paarden, leer ik elke dag weer ontzettend veel. Ook vormt kennis uit de wetenschap een belangrijke bron van wijsheid in mijn praktijk. Hierdoor heb ik ervaren hoe belangrijk het is om de natuurlijke aard van het paard en de paardentaal te begrijpen om op positieve wijze met ze samen te werken. Door ze in staat te stellen om zich te uiten, ontstaat er een dialoog. De connectie die hierdoor ontstaat is fantastisch om te ervaren en zorgt voor rust, veiligheid en vooral veel plezier.

Door middel van mijn lessen wil ik een positieve bijdrage leveren aan de relatie tussen jou en je paard. Door jouw kennis over je paard en zijn gedrag te vergroten en jouw omgang hierop aan te passen, verbetert de communicatie tussen jullie beiden. Het plezier om samen te zijn, of samen iets te ondernemen wordt groter en intenser. Dit vormt een stevige basis voor álles wat je samen met je paard doet.

Welzijn

Een goede fysieke en mentale gezondheid gaan gepaard met een blij, nieuwsgierig en leergierig paard. Dit is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een ongezond paard kan niet goed leren. Als het bijvoorbeeld fysiek ongemak, pijn , veel stress, of angst ervaart, leert een paard ook minder snel. Of zelfs niet.

Door kennis en ervaring uit de praktijk en uit de wetenschap op te blijven doen, en dit te combineren met gezond verstand en gevoel, blijf ik mezelf ontwikkelen. En dat deel ik graag zoveel mogelijk door middel van mijn blogartikelen.